Hur funkar Rejta egentligen?

I takt med att fler användare hittar till Rejta.se ökar också antalet lämnade omdömen! Det är jättekul att se för utan våra användare som ger tips och ris och ros skulle inte Rejta.se vara mycket till sajt.

Många hör också av sig undrar hur Rejta fungerar.  Vad händer från att man skriver ett omdöme tills att det publiceras? Här får du alla svar!
1. Q: Granskar Rejta mitt omdöme innan det publiceras ?
A: Alla omdömen publiceras automatiskt inom några minuter utan manuell granskning. Vi trimmar hela tiden våra system för att bli så snabba som möjligt. De omdömen som granskas är de som rapporteras via sajten och även omdömen som ”flaggas” av våra system (mer om det i Q3).

2.    Q: Kan jag lita på vad som står på Rejta?
A: Allt som skrivs på Rejta är subjektivt och vi kan inte avgöra vad som är rätt och fel. Något som upplevs riktigt dåligt av en person kan för en annan vara riktigt bra. För att citera ett företag som ofta refererar till Rejta ”Rejta är naturligtvis ingen bibel, men ger en fingervisning”

3.    Q: Tar Rejta bort omdömen?
A: Vi vill att våra användare ska kunna skriva omdömen utan att behöva registrera sig. Många som använder sajten uppskattar att man kan vara anonym. Tyvärr händer det att företag och vissa användare utnyttjar det för att konsekvent ösa ris eller ros över ett företag.  Det jobbar vi emot. Anser man att ett företag betett sig illa är det självklart ok att skriva ett omdöme om detta, men det är inte ok att upprepa det flera gånger.

Hur gör vi då för att motverka detta?
Vårt system känner automatiskt av ”onormal” aktivitet på sajten. När systemet ”flaggar” ett omdöme dras det tillfälligt tillbaka för granskning. På Rejta ersätts texten i omdömet med ”Vi tittar lite extra på detta omdöme”

Systemet är inte perfekt och ibland drar vi tillbaka omdömen av fel anledning. Dessa publiceras med största säkerhet igen.

Vi är också mycket restriktiva med personangrepp. Även om ett företag består av ett fåtal personer är det främst verksamheten man rejtar, inte en person. Självklart tillåter vi inte heller omdömen som innehåller olagligt, hotande, kränkande, upphovsrättsskyddad information.  Så svaret på frågan är att det finns ett antal anledningar till att vi manuellt går in och tar bort omdömen.

/Gustav

Dela:
  • Facebook
  • Twitter
Det här inlägget postades i Omdömen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar till Hur funkar Rejta egentligen?

  1. Pingback: Är rejta.se och reco trovärdiga?

  2. Claes Eklund skriver:

    Proloc Säkerhetsdörrar: Katastrofalt dålig kommunikation, planering, och koordinering, samt ett oacceptabelt dåligt kundbemötande. Vidare så var arbetet slarvigt utfört med ett kladdigt intrycka av bets som måste ha stuckits på hastigt med pensel, kladdigt målade fogar, snett installerade tidningshållare, lämnade markeringsmärken av bläck på väggar, samt nedsmutsade väggar. Slutligen kände sig bostadsrättsföreningens medlemmar inte trygga eller bekväma med att ha nycklar i händerna på främmande människor under den oacceptabelt långa förseningen (4 månader). Vi ångrar verkligen att vi anlitade Proloc!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>