Lite höstinfo och en fråga

Hej!

Nu var det länge sedan det hände något här på bloggen. Och vi skäms lite över det. Men vi har fått mycket annat gjort! Massor av små förändringar (och några stora också) har hunnits med hittills, bland annat en fotofunktion och en fullständig flytt av alla våra backendsystem från ett land till ett annat.

Vi har fått in en del kritik, omdömen och frågor gällande hur vi tänker när vi bestämmer om ett omdöme ska publiceras eller ej. Frågeställningarna kommer från både användare och företag. Det som är den gemensamma nämnaren för frågeställningen är i många fall möjligheten  att kunna skriva omdömen anonymt här på rejta.se.

Vi har under hösten diskuterat mycket och länge kring hur vi egentligen tänker när vi bedömer omdömen och i dessa dagar av näthat och kommentarsfältskrig så kommer ju förstås diskussionen in på det hos oss också: Skulle det vara bra att införa krav på att användare som lämnar ett omdöme lämnar en valid e-postadress eller på annat sätt ”legitimerar” sig (naturligtvis måste man fortfarande kunna vara anonym på sajten, men så att vi på redaktionen kan komma i kontakt med er om det skulle behövas)?

Det finns, som vi ser det, väldigt många fördelar med rejta.se så som det fungerar idag. Men det är också ett problem att en del företag känner att de är utsatta för smutskastningskampanjer och att användare som vi vill föra dialog med inte är möjliga att få tag på, på grund av att de inte har lämnat sin e-postadress.

Så då frågar vi er:

Hur viktigt är det för DIG att kunna vara anonym när du lämnar ett omdöme om ett företag? Skulle det kännas OK att vara tvungen att dela med dig av din epostadress (om vi då garanterar att den inte lämnas ut och att du fortfarande kan vara anonym på sajten om du vill) när du lämnar ditt omdöme? Och skulle det kännas bättre att logga in med ett redan existerande konto på t.ex. Facebook (som du kan göra idag) eller Google?

Vi hörs!

/Martin på Rejta.se

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar till Lite höstinfo och en fråga

 1. Oscar J skriver:

  Det känns helt okej att behöva lämna adress eller logga in med Google/Facebook om det ändå inte visas på sajten. Jag ser inte problemet med det.

  Den som verkligen har problem med det lär inte skriva här, med tanke på att ni kräver e-postadress för att få kommentera här …

 2. Tina skriver:

  Helt ok att lämna e-postadress.

 3. Sven skriver:

  Inte alls okej. Jag vill vara anonym både för företaget och er som samlar dessa omdömen.

 4. Erik A skriver:

  Överlag är internet, sanningshalten där och tonen där allt bättre så snart människor tvingas ta ansvar för vad de säger med sin identitet. Då får man mindre tokutfall och mindre fulinlägg från parter i målet. Det är bra att behöva ange id eller ha möjlighet att kontrollera med t.ex. kundnr e.d. att en person faktiskt har varit kund någonstans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>