#grymt #API tillgängligt för alla (samt lite annat smått och gott)

Hej på er!

Sedan sist har det hänt en hel del på rejta-fronten.
”- Jaja, det säger ni ju varje gång ni bloggar” säger du. Och det kan ju i och för sig stämma. Men det är å andra sidan sant, eftersom det faktiskt händer massor på rejta.se.

Vi har på sistone fått in en del förfrågningar från folk som vill kunna visa omdömen från rejta.se direkt på sin sajt. NU är det möjligt! Vi har (efter en del epostande och två delar kaffeautomats-lobbying) lyckats snacka in oss som en del av Eniros grymma API. Det betyder att du kan få ut omdömen för företag i Sverige, Norge och Danmark. Allt data kommer från ett och samma ställe!

Därmed är det dags för er att realisera alla goda och innovativa idéer som involverar omdömen. Om du är kort på inspiration kommer några idéer här:

 • Lista ditt företags omdömen på din egen sajt
 • ..eller kanske lista alla bilverkstäder i Luletrakten tillsammans med deras omdömen
 • ..eller varför inte ta reda på alla omdömen för italienska restauranger runt Lilla torg i Malmö?

Mer information kring allt det här finns på rejta.se och på api.eniro.com. Eller så kan du förstås skriva en kommentar i fältet nedan.

Men nymodigheterna slutar inte där! Vi har också skakat om lite i vår Facebook-integration. I takt med att Facebook utvecklas, så vill ju förstås vi hänga med i svängarna. En av de större förändringarna de gör just nu är att byta ut funktion och utseende på användarnas profilsidor. Det nya konceptet kallas Timeline (eller ”Tidslinje”, om vi ska hålla oss till korrekt svenska) och håller på att rullas ut som bäst nu.

Vår nya integration skiljer sig från den gamla i det att den kan publicera saker på denna tidslinje, istället för på användarens ”vägg” som tidigare. Om du är inloggad via Facebook och rejtar ett företag, så kommer det att dyka upp en liten hint om vilket företag du rejtat på din timeline, diskret och snyggt. Du kan förstås stänga av dessa publiceringar hur lätt som helst. Detta ersätter alltså den gamla funktionen ”publicera på facebook”. Dessutom har vi förenklat lite grann för er genom att flytta Facebookinformationen till en tydligare ruta ute i högerkolumnen.

Nå, vad väntar du på? Ge er iväg till rejta.se och gör det ni är bäst i världen på: rejta och tyck till!

(Ge dig sedan ut och njut av vintern medan den varar).

/Martin

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
Det här inlägget postades i Nya funktioner, Nytt, Nytt på Rejta. Bokmärk permalänken.

3 svar till #grymt #API tillgängligt för alla (samt lite annat smått och gott)

 1. Pingback: #grymt #API tillgängligt för alla | Enirobloggen

 2. Olaf Larsson skriver:

  Stjärnorna på era omdömmesboxar/e-companybox som man kan placera på hemsidor och som man kommer till om man klickar på länken ”Lägg till Rejta på din hemsida”, har inte fungerat på ett halvår jag undrar om ni har några planer på att fixa det?

 3. Gustav skriver:

  Hej, Nu ska stjärnorna i boxen vara tillbaks. Tack för feedback!

  Vänligen
  Gustav på Rejta.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>