Ibland stänger vi av omdömesfunktionen för vissa företag, varför då?

På grund av den massiva anstormningen av omdömen gällande vissa företag det senaste dygnet, som vi förstår föranletts av en uppmaning till bojkott på nätet, har vi blivit tvungna att tillfälligt släcka ned omdömesfunktionen för dessa företag. I vår roll som tillhandahållare av en omdömestjänst är vi ansvariga för att säkerställa att de omdömen som publiceras är i enlighet med lag och följer våra villkor. När en stor mängd omdömen inkommer under en kort period måste vi dessvärre stänga ned omdömesfunktionen för att ha en praktisk möjlighet att uppfylla de krav som lagen (lag 1998:112 om ansvar för elektroniska anslagstavlor, den s.k. BBS-lagen) ställer på oss.

Rejta.se värnar givetvis om yttrandefriheten men vi vill understryka att syftet med sajten inte är att ge utrymme för en politisk debatt utan att göra det enklare för dig som konsument att fatta beslut när du ska köpa produkter eller tjänster. Som framgår av våra villkor är vi därför noga med att omdömen inte lämnas i avsikt att skada företag. Sakliga och relevanta omdömen som avser att hjälpa andra konsumenter vid sitt val av leverantör publicerar vi dock gärna!

Rejta.se kommer inom kort att aktivera omdömesfunktionen igen och publicerar då de omdömen som vi anser är i enlighet med lag och Rejtas villkor.

Med vänlig hälsning
Fredric på Rejta.se

Dela:
 • Facebook
 • Twitter
Det här inlägget postades i Omdömen. Bokmärk permalänken.

2 svar till Ibland stänger vi av omdömesfunktionen för vissa företag, varför då?

 1. Mats Hansson skriver:

  Fegisar

 2. Alfred Pucek skriver:

  Hej Mats!

  Varför är de fega? Det är ju ni som försöker föra en politisk debatt/påverkansarbete på en arena som helt klart inte är till för det. Så, varför är de fega?

  De har dessutom inte sagt något mot er, utan de säger att ”Den här platsen är inte till för detta, ni får göra detta någon annan stans”.

  Allt gott!
  /A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>